Este destul de greu să fii un lider adevărat pentru oamenii din echipa ta. Iată câteva lecții de leadership pe care ar fi bine să le înveți cât mai devreme pentru a te putea motiva să mergi mai departe în business, dar și pentru a-ți motiva echipa ca să mergeți împreună în aceeași direcție.

Nu există o balanță între muncă și viața personală

Ideea de work-life balance este greșită, așa că e timpul să încetezi să mai încerci să găsești un echilibru între muncă și viața privată. Nu vei reuși să faci nimic dacă umbli cu jumătăți de măsură. Dacă în timp ce ești nevoit să iei o decizie crucială de business te gândești la problemele de acasă, și dacă îți aduci în familie neliniștile legate de afaceri vei încurca, și mai mult, totul. Încearcă să abordezi aceste concepte în felul următor: într-o zi dedică-ți toată atenția către business, iar în altă zi fii atent doar la ceea ce se întâmplă pe plan personal.

Decizia potrivită versus o decizie sigură

A fi un lider nu este echivalent cu a fi cel mai bun prieten al echipei. A fi un lider echivalează cu a avea curajul de a lua cele mai bune decizii, chiar dacă nu sunt pe placul celor din echipă. Liderul trebuie să comunice motivele care au stat la baza deciziei pe care a luat-o, dar trebuie să aibă și capacitatea de a asculta oamenii din echipă ca să poată lua o decizie informată.

Totodată, trebuie să țineți minte că liderii adevărați nu se sfiesc să ia decizii dificile. Și, totodată, trebuie să mai țineți minte că amânarea luării unei decizii are ca rezultat doar exacerbarea problemei pe care o aveți.

Emoțiile nu trebuie să vă sperie

În esență, emoțiile, lucrurile pe care acesta le simte, nu sunt un semn al slăbiciunii unui lider. De altfel, cei mai puternici lideri se simt confortabil să vorbească despre ceea ce simt. E nevoie de o doză substanțială de curaj pentru a fi lider. La fel, ai nevoie de curaj pentru a vorbi despre chestiuni sensibile, însă odată ce te deschizi, ai putea să-ți asiguri întregul suport al echipei.

Dacă vrei să afli cum să fii un lider mai bun pentru echipa ta, cum să-ți gestionezi mai bine business-ul și cum să ții productivitatea la niveluri maxime, înscrie-te pe unul dintre locurile disponibile în cadrul taberei de antreprenoriat și leadership Startup Your Life. Ediția de toamnă va avea loc la Poiana Brașov, între 11 și 14 octombrie. Îți poți lua un bilet de aici.Și dacă vrei să știi ce mai poți învăța în cadrul taberei pe care o organizăm, aruncă un ochi pe acest material.

Înscrie-te aici la Startup Your Life, ediția a patra - ai reducere 25% până pe 1 septembrie.

Vezi și câteva greșeli pe care ar fi bine să le eviți odată ce ai fost promovat ca manager.