Revolut este unul dintre startup-urile fintech din Europa care merită urmărite anul acesta, pe măsură ce rupe felie după felie din piața bancară.

Prin intermediul platformei Connect, utilizatorii Revolut au posibilitatea să conecteze și să construiască integrări cu aplicații populare de business, cum ar fi cele pentru contabilitate sau srevicii de mesagerie la locul de muncă, ca Slack. Startup-ul a anunțat că vor urma parteneriate cu Xero, Sage, Freshbooks și Quaderno.

„În prezent, lucrăm la un portal pentru dezvoltatori, pentru a permite terților să construiască aplicații și integrări pe care să le poată publica pe Revolut Connect și să le facă disponibile pentru mii de afaceri pe platforma noastră. Este o perspectivă interesantă care va schimba modul în care afacerile își gestionează finanțele, timpul și permite noi modalități de utilizare”, a declarat Domenico de Fano, product owner for Business la Revolut, într-o declarație pentru City A.M.

Printre alte noutăți recente, compania londoneză a anunțat că vom avea IBAN-uri pentru lei în 2 luni.

Start-up.ro a stat de vorbă cu Adrius Biceika, Head of Country Managers în cadrul Revolut, unde puteți afla pe larg despre strategia companiei și viziunea sa pe termen lung. Revolut a devenit unicorn după ce a primit o investiție de 250 de milioane de dolari, fiind evaluat la peste 1 miliard de dolari.

Compania a ajuns la 40.000 de utilizatori ai serviciului în România și este convinsă că poate atinge cifra de 100.000 până la finalul anului. În ceea ce privește numărul utilizatorilor activi de carduri Revolut, acesta a ajuns la 350.000/zi și la 800.000/lună.