Dar nu este musai să mergi la budiști ca să aduni spiritualitate. Trebuie doar să te îndepărtezi suficient de mult de activitățile cotidiene care nu îți aduc satisfacția pe care o cauți. Diferența dintre un administrator de firmă și un antreprenor este că acesta din urmă are curajul să meargă pe cont propriu și motivația pentru a realiza ceva mai mare decât bunăstarea financiară.

Să-ți iei un an liber pentru a explora lumea și pentru a-ți elibera mintea este exact ceea ce are nevoie un antreprenor în devenire. Acest an sabatic va fi numai despre tine, momentul în care te întrebi nu doar ce vrei să faci, dar și ce te mână în această aventură a antreprenoriatului. Se presupune că trebuie să fie o perioadă de introspecție, în care te redescoperi pe tine, valorile și crezul tău.

Fie știi exact ce vrei să faci sau ai doar o idee, este important să explorezi pe deplin aceste concepte. De curând, cineva mi-a spus că s-a gândit că ar fi o idee bună dacă ar dezvolta o aplicație care să-ți spună la ce stație trebuie să cobori, ca să nu mai fie nevoie să stai cu nasul în telefon sau să numeri stațiile. Problema era că nu este un utilizator frecvent de Google Maps și atunci când îl folosește, este doar pentru mașină, așa că nu știa că aplicația are deja o astfel de funcție.

Poate părea un exemplu banal, pentru că, posibil, fiecare dintre noi și-a pus măcar o dată întrebarea: „Cum ar fi dacă ar exista un dispozitiv care să facă treaba asta?” Diferența este că numai cei care au spirit antreprenorial vor continua să cerceteze și să vină cu o soluție.

Anul sabatic vă oferă timpul și libertatea de care aveți nevoie pentru a vă gândi la dezvoltarea unui plan de afaceri, chiar dacă asta nu înseamnă că veți începe punerea lui pe hârtie. Mai degrabă, este acest timp ar trebui folosit pentru a încuraja gândirea antreprenorială, dar și pentru a vă găsi precum și pentru a ajuta oamenii să-și câștige încrederea în sine.

Antreprenoriatul înseamnă independență financiară, pentru că nu mai depinzi de un salariu fix, despre care știți cu siguranță că va intra la sfârșitul lunii. Totuși, asta înseamnă că salariul tău va fi direct proporțional cu munca pe care o faci. Să te avânți într-o afacere înainte să ai experiența incertitudinii financiare este un risc major. Așa că, mai întâi, învață să îți gestionezi bugetul pe care îl învestești în tine, înainte să bagi banii într-un business pentru care nu ești pregătit.

În plus, ideea de a fi propriul tău șef poate fi utilă pentru un antreprenor. Este posibil ca uneori să ai senzația că ești singurul care crede în tine, așa că este important să te simți confortabil cu cine ești și care este poziția ta.

Dar să nu presupunem că anul sabatic este o pauză de odihnă. Acesta ar putea fi cel mai important moment din viața voastră, dar depinde de voi cum îi dați sens. Anul sabatic nu înseamnă să te uiți la serialele de care nu aveai timp până acum, ci să explorezi cât mai mult, fie că vorbim despre locuri, oameni, culturi sau propria persoană.