„Reacție pentru educație” este un plan de intervenție, structurat pe două dintre cele mai plauzibile scenarii posibile a evoluției situației privind suspendarea cursurilor în școli.

„Am pus cap la cap resursele de care dispunem, pornind de la avantajele științei și tehnologiei, canalele de comunicare, până la comunitatea de voluntari și companii, pentru a veni în întâmpinarea profesorilor ce caută acum soluții de a rămâne aproape de elevii lor”, spune Andra Munteanu, cofondator Narada, organizație care caută și implementează soluții rapide și eficiente de modernizare a educației.

Având în vedere că perioada de suspendare a cursurilor s-ar putea prelungi, cele trei organizații inițiatoare (Narada, Ministerul Educației și Cercetării și Cora România) vin în sprijinul profesorilor și elevilor cu patru măsuri și instrumente concrete.

  • Oferă dotări materiale pentru profesori din opt comunități defavorizate în ceea ce privește educația în medii digitale. „Vom reuși astfel să studiem îndeaproape evoluția, piedicile, dar și realizările lor în predarea la distanță, astfel încât, dacă se adâncește criza, să avem un model studiat, pe care să îl putem împărtăși public și cu restul societății civile și pe care să îl scalăm împreună cu mediul de business”, spune Andra Munteanu, Narada.
  • Platforma pune la dispoziția cadrelor didactice un formular pentru exprimarea nevoilor materiale pe care aceștia și elevii lor le au în demersul pe care îl fac acum, către educația la distanță. Necesitățile profesorilor vor fi disponibile într-un „live-feed”, organizat pe fiecare dintre județe. Obiectivul final al acestui instrument este acela de a atrage și a coagula comunitățile locale, astfel încât să fie acoperite cât mai multe nevoi, într-un timp cât mai scurt.
  • Lansează platforma narada.online, pe care sunt disponibile spații de lucru pentru fiecare dintre aplicațiile digitale folosite de profesori în predarea la distanță. Acest spațiu virtual oferă sprijin constant pentru cele peste 30.000 de cadre didactice în familiarizarea cu aplicațiile, platformele și software-urile educaționale disponibile gratuit.
  • Creează un „taskforce” numit NaradiX, care va genera clase digitale, susținute de oameni de business, personalități din showbiz, profesori și traineri începând de miercuri, 1 aprilie. „Vom livra astfel conținut educațional interactiv pe toată perioada stării de urgență, cu învățare adaptată secolului XXI către toți elevii care au acces la internet. Pentru copiii de peste 10 ani și pentru adolescenți, această perioadă poate avea un impact major. Așadar misiunea acestui taskforce este să creeze un tip de educație care să îi ajute să tranziteze această perioadă și chiar să facă din ea, un context real de învățare și creștere personală. Dincolo de consecințele negative, crizele au și capacitatea de a crea poduri între lumi. Astăzi, mai mult ca niciodată, influența și impactul businessului în ceea ce privește viitorul educației sunt cruciale. Misiunea Narada continuă și în această perioadă, iar pentru a răspunde cât mai rapid și eficient nevoii de a continua educația de la distanță, am lansat Reacție pentru Educație. Aplicăm acum toate instrumentele pe care le-am dezvoltat în ultimul an, pentru a ajuta cât mai mult posibil cadrele didactice și elevii”, spune Andra Munteanu despre importanța ajutorării mediului didactic cu toate resursele necesare.

Narada este o comunitate formată din antreprenori, manageri, oameni de acțiune al cărei scop este acela de a oferi soluții eficiente și rapide de modernizare a educației. Narada conectează proiectele profesorilor din sistemul public cu mediul de business și viceversa.


Coronavirus: citește mai multe despre inițiativele luate de companiile private și cele civice în această perioadă: