Facilitatea de debituri directe este folosită predominant pentru a efectua plăți recurente cum ar fi plata creditelor bancare.

Conform unui raport BNR, românii au un număr de aproximativ 500.000 de credite în moneda europeana cu o valoare totală ce depășeste 40 miliarde de lei.

Pentru a scuti timp în fiecare lună, dar și pentru a nu mai avea și grija plății creditelor, plata poate fi efectuată direct din contul bancar al posesorului prin intermediul facilității de Debit Direct.

Astfel, toți cei 20.000 de utilizatori români au posibilitatea de a-și plăti creditele bancare prin intermediul facilității de Debit Direct, din contul personal Revolut, folosind cursul de schimb interbancar.

Toți clienții Revolut vor putea să-și plătească facturile, fie ele la telefon sau electricitate, abonamentele diverse și creditele prin intermediul opțiunii Direct Debit.

Recent, startup-ul fintech Revolut, cu sediul în Marea Britanie și activ și la nivel local, anunța faptul că a atins pragul de rentabilitate grație creșterii numărului de utilizatori care preferă serviciile financiare alternative oferite de companie și a lansării unor noi produse.

Compania lansată în 2015 de Nikolay Storonsky și Vlad Yatsenko, a reușit o creștere lunară a volumelor tranzacționate de 700%, până la valoare de 1,5 miliarde de dolari. În total, din momentul lansării, Revolut a procesat 60 de milioane de tranzacții cu o valoare de 10 miliarde de dolari. De asemenea, startup-ul fintech și-a majorat și baza de clienți cu 50%, crescând de la 1 milion de clienți, la 1,5 milioane. De exemplu, zilnic apar între 6.000 și 8.000 de noi clienți care decid să utilizeze serviciile Revolut.

Revolut - servicii oferite

Prin intermediul Revolut utilizatorii pot transfera bani direct prin aplicația mobilă către alți clienți care au cont în cadrul Revolut, dar și către persoane care nu folosesc acest serviciu, prin intermediul unui simplu mesaj, prin WhatsApp sau email. Totodată, pot lua împrumuturi și au acces la conturi curente deschise la o serie de bănci. Clienții Revolut pot scoate bani de la ATM-uri în alte țări decât cea de origine fără a plăti taxe suplimentare și au acces și la un card virtual de debit care poate fi folosit pentru cumpărături online.

În ceea ce privește numărul utilizatorilor activi de carduri Revolut, acesta a ajuns la 350.000/zi și la 800.000/lună.

Revolut le permite utilizatorilor să deschidă un cont curent în doar 60 de secunde.

Recent, Revolut a adăugat opțiunea putea cumpăra, ține și schimba Bitcoin, Litecoin și Ether în oricare dintre monedele disponibile pe platformă. Opțiunea este disponibilă și pentru utilizatorii Revolut din România.