Card Cadou este o inițiativă pornită de Beans&Dots și powered de ialoc.ro, alături de care s-au alăturat cei de la Visa, cu o contribuție de 250.000 de lei. Card Cadou susține afacerile mici în această perioadă complicată.

Solidaritate este cuvântul de bază. Visa suplimentează cu 25 de lei valoarea fiecărui voucher în valoare de minim 100 de lei și cu 10 lei orice voucher de minim 50 de lei cumpărat online cu cardul Visa între 11 mai - 31 iulie 2020.

Prin Card Cadou susții viabilitatea acestor afaceri din domenii precum HoReCa, educație, beauty, producție locală sau experiențe. Poți să plătești cu Visa la afacerea ta preferată mereu ușor, rapid și sigur.


În atelier miroase a lut și a pământ proaspăt ars. Acolo, printre căni și oale proaspăt smălțuite și pământ reavăn am găsit-o pe Gabriela Hobeanu, fondatoarea Clay Play, atelierul de ceramică și olărit care a prins viață acum 5 ani pornind de la un vis.

”La bază sunt Psiholog, cu acreditare în Coaching, asta după ce am urmat vreo 4 ani visul tatălui meu, chimia. Ceea ce vreau, mai presus decât orice, este să aduc valoare în viață copilului meu și a copiilor voștri, să fiu lângă ei, în drumul lor către Infinit”, spune despre ea Gabriela.

Poți susține Clay Play cu un voucher achiziționat pe platforma cadou.ialoc.ro, la care Visa suplimentează cu 25 de lei orice voucher de peste 100 de lei.

Lucrează înconjurată de cei mici încă de când fetița ei avea 4 ani. A fost pasionată de olărit și ceramică, iar într-o zi și-a dat seama că poate îmbina pasiunea și visul ei într-un business care aduce la un loc lucrul cu lutul, joaca dar și dezvoltarea emoțională a copiilor zi de zi.

Așa a apărut Clay Play Ceramică, o afacere finanțată prin fonduri europene. ”Am scris proiectul cap-coadă, aveam totul în minte, a fost așa, un download din minte pe hârtie, și am obținut o finanțare de 25.000 de euro cu care am pornit treaba”, povestește Gabriela despre începuturile Clay Play.

Încă de la început, Clay Play a pornit ca o îmbinare între partea de producție de ceramică și cea de ateliere în care să-i învețe acest meșteșug pe cei care-i trec pragul.

De la organizarea de ateliere de olărit pentru cei mici, în ultimii doi ani a ajuns la o proporție covârșitoare (circa 70%) de adulți care aleg să se bucure de câteva momente de liniște în timp ce-și lasă mâinile libere să simtă răceala lutului și să-l modeleze.

”Lucrând noi cu lutul am observat că este o parte de mindfulness, dacă pot să-i spun așa. În momentul în care lucrezi, în general cu mâinile, dar mai ales cu lutul, la roata de olărit, ai nevoie de o foarte mare prezență la ceea ce faci în momentul acela, altfel se duce totul de râpă”, spune Gabriela.

Acum, pe lângă faptul că echipa Clay Play este chemată la diverse activități organizate de grădinițe și școli, mai ales în timpul Săptămânii Altfel, sunt invitați și de companii pentru ateliere derulate în teambuilding-uri.

”Este o activitate diferită, nu ai ocazia să faci lucrul ăsta foarte des. Cred că ăsta este primul lucru care-i atrage. Apoi este bucuria de a crea ceva cu propriile tale mâini, pentru că obiectele pe care clienții noștri le fac în cadrul atelierelor sunt obiecte funcționale, și e o senzație minunată să bei cafeaua dintr-o ceașcă pe care ai făcut-o tu cu propriile tale mâini dintr-o bucată de pământ, din nimic, practic. O relaxare pe care oamenii simt nevoia să o aibă după o zi, o săptămână de lucru”, explică fondatoarea Clay Play.

Tocmai pentru că afacerea sa a pornit din pasiune și din dorința de a fi zilnic în atelier și alături de toți cei care doresc să lucreze cu lutul, indiferent că sunt copii sau adulți, ultimele luni au reprezentat, probabil, cea mai dificilă perioadă pentru Gabriela Hobeanu. A trebuit să stea departe de tot.

În plus, a fost dificil și din punct de vedere al susținerii și dezvoltării afacerii.

”Deși suntem de 5 ani pe piață din punct de vedere al producției, pentru că facem obiecte unicat, nu de serie, sau de serie foarte mică, și nu am mai putut lucra, a fost cam la 10% activitatea de producție. Atelierele au încetat de tot și asta era o mare susținere pentru business, cumva de aici veneau încasările ca să susținem partea de producție”, spune ea.

Însă, a reușit să ducă afacerea mai departe ținând legătura cu clienții în mediul digital: au amenajat magazinul online, iar susținătorii nu au întârziat să apară.

”Au fost oameni care chiar au intrat, care au achiziționat produse ori de la noi, ori de la partenerii unde le-am mai pus la vânzare”, afirmă Gabriela.

#LeapsaSolidaritatii: Un business care merită susținut pe cadou.ialoc.ro

În fiecare episod al seriei Solidaritate, powered by Visa, provocăm antreprenorii să nominalizeze un business preferat. Acel business e invitat apoi să nominalizeze alt business favorit pentru a crea un lanț al încrederii sub dictonul #LeapsaSolidaritatii.

Clay Play Ceramica s-a listat pe cadou.ialoc.ro de unde oamenii pot achiziționa vouchere prin care să susțină activitatea afacerilor închise sau care au avut activitate limitată în această perioadă.

”Recomandăm business-ul care se numește Lorelicious. Este o domnișoară foarte drăguță în spatele lui, care se numește Lorelei, de aici și numele. În perioada asta a fost una dintre companiile pe care am sunat-o ca să facem un parteneriat. Ea face chestii dulci, cozonaci, pască, cornulețe, cu ingrediente naturale, vegane, și am văzut la ea același lucru pe care-l văd și la noi și și la alte business-uri micuțe care au în spate foarte multă muncă, care pun pasiune și bucurie în ceea ce fac, și unde nu este despre bani, ci despre a aduce bucurie și valoare. Deci, Lorelicious”.

Citește toate recomandările noastre din seria Solidaritate: