Chiar dacă starea de urgență a trecut și chiar dacă lucrurile s-au liberalizat, traficul e liber, afacerile au nevoie să treacă peste hopul ultimelor două luni, dar și peste ce urmează. Pentru a le susține viitorul.

Am selectat cinci afaceri care ne-au plăcut, dintre cele listate pe cadou.ialoc.ro, restaurante, gelaterii, saloane de înfrumusețare, magazine de haine personalizate sau afaceri cu dulcețuri naturale.

Card Cadou este o inițiativă pornită de Beans&Dots și powered de ialoc.ro, alături de care s-au alăturat cei de la Visa, cu o contribuție de 250.000 de lei. Card Cadou susține afacerile mici în această perioadă complicată.

Poți achiziționa vouchere valorice pentru serviciile acestora pe care să le folosești atunci când afacerile se vor redeschide sau când vei fi mai confortabil sau confortabilă să ieși din casă.

Solidaritate este cuvântul de bază. Visa suplimentează cu 25 de lei valoarea fiecărui voucher în valoare de minim 100 de lei și cu 10 lei orice voucher de minim 50 de lei cumpărat online cu cardul Visa între 11 mai - 31 iulie 2020.

Prin Card Cadou susții viabilitatea acestor afaceri din domenii precum HoReCa, educație, beauty, producție locală sau experiențe. Poți să plătești cu Visa la afacerea ta preferată mereu ușor, rapid și sigur.

Restaurantul NOUA, Popa Nan 7, București

NOUA este o poveste românească reinventată de Chef Alex Petricean, o experiență culinară exclusivă unde ajungeai cu greu. Cu un concept bazat pe preparate românești reinventate și un meniu limitat, dar gustos, NOUA și-a găsit rapid loc în universul bucureștean. Alex Petricean a fost la MasterChef și apoi a deschis restaurantul. Totul a început cu o ciorbă de perișoare și o varză călită de porc, primele preparate făcute de Petricean, conform unei discuții din republica.ro.

Restaurantul a fost deschis pe 8 mai 2019, iar Petricean venea după ce în 2018 primea titlul de cel mai bun chef al anului de la ghdiul Gault&Millau în 2018. Restaurantul e într-o casă amplasată pe Strada Popa Nan 7, construită la 1915 și renovată într-un stil neoclasic.

Pe cadou.ialoc.ro ai 7 carduri și vouchere disponibile la NOUA. Chiar dacă a livrat în perioada aceasta, nu a fost ușor, iar redeschiderea teraselor nu-i ajută foarte mult. Poți să iei mai multe meniuri din cardurile de la NOUA, de la un burger românesc cu bere artizanală, la 50 de lei, carduri pentru o masă în doi sau o masă în patru sau un meniu carpato-danubiano-pontic.

Friddi Gelato Experience, Vasile Alecsandri 4, București

Friddi a fost deschis în iulie 2019 de Ciprian Sălceanu, Alexandru Becuț și Simona Retevoescu în spațiul Landmark din București. Gelateria avea în plan să se extindă în 2020 și să ajungă la 500.000 de euro vânzări, dar pandemia le-a dat planurile peste cap, așa că au trebuit să se transforme într-un punct de livrare și producție de gelato.

Friddi a avut o prezență foarte importantă în social media în această perioadă, atrăgând foarte multe persoane cărora le era dor de o înghețată bună chiar și în starea de urgență. Au început să livreze la caserole și să încerce să treacă peste pandemie.

Friddi oferă calitate și pentru cei care vor gelato tradițional, dar și pentru cei care au alergii și intoleranțe la gluten sau lapte. Asta într-o țară în care consumul de înghețată e încă redus, la o treime din media europeană.

Poți să cumperi un card valoric pe care să-l folosești la Friddi în următoarea perioadă de pe cadou.ialoc.ro în valoare de 50 de lei.

Umur, Târgu Jiu

Umur e un business care a vrut să facă diferit lucrurile atunci când vine vorba de hainele imprimate. Asemenea business-uri sunt multe, dar ei au îmbinat creatorul și iubitorul de artă pentru a face produse diferite.

Magazinul de haine imprimate a început acum trei ani ca idee, dar a devenit realitate în 2019 prin deschiderea atelierului de imprimare pe textule, pictură manuală și broderie.

Cei de la Umur au șu un magazin fizic în Târgu Jiu, pe Calea Eroilor (Axa Brâncuși), acolo unde se află și creațiile sculptorului. De altfel, în cadrul colecțiilor lor l-au pus pe Brâncuși stilizat pe produsele lor.

Clienții pot avea și obiecte unicat, pe care să le facă și cadou sau să le păstreze pentru ei. Pictura e realizată în culori sigure, iar pânza este înlocuită cu un tricou sau alt articol vestimentar, precum un hanorac.

Poți să-ți rezervi creație și să-i susții printr-un card valoric de 100 de lei pe cadou.ialoc.ro.

Dulceața Veronica

Pentru gusturile care ne apropie mai mult de copilărie, am selectat în lista noastră de afaceri recomandate listate pe cadou.ialoc.ro Dulceața Veronica.

În această perioada, Dulceața Veronica a putut fi achiziționat online, de pe magazinul lor online numit din-camara.ro, trecerea făcându-se chiar în timpul pandemiei.

Dulcețurile sunt diverse și nu conțin zahăr adăugat. De la cea de lapte cu cafea, lapte cu vanilie, cireșe cu trandafiri, piersici și pepene galben, dar au și zacuscă.

Rețetele Veronicăi sunt concepute pentru a bucura oamenii cu produse de calitate, cu fructe și legume din producție proprie sau locală, fără a adăuga niciun fel de colorant, conservant sau orice alt tip de aditiv artificial.

Poți achiziționa un card valoric de 50 de lei de pe cadou.ialoc.ro.

Nail District, Armenească 36, București

În perioada aceasta saloanele au fost închise, toate momentele de relaxare, înfrumusețare și dialog nu s-au mai întâmplat Din acest motiv pentru a cincea recomandare din acest material am ales Nail District, un salon dedicat unghiilor creat în jurul unui business conext, Anko, fondat de Amalia Schintee.

Spațiul a fost amenajat la început de 2018 în Centrul Bucureștiului cu servicii complete pentru îngrijirea unghiilor.

Nail District e amenajat pe Strada Armenească 36 în București și activitatea salonului a fost reluată de pe 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgență. Cu toate acestea, poți susține în contiuare aceasată afacere și să folosești voucherul mai târziu.

Pe cadou.ialoc.ro sunt carduri valorice de 100 de lei pe care le poți folosi la următoarea programare la cochetărie.