În proiectul Startup Leaders căutăm să descoperim modurile prin care startup-urile schimbă industrii. Și pornim cu recrutarea.

Freya Sense este startup-ul care ne-a vorbit despre cum poate tehnologia să schimbe modul de recrutare și angajare.

Soluția românilor Florin Lazăr și Tudor Bîrlea au reușit să reducă recrutarea de la 3 luni la o săptămână. Cu ei am vorbit în materialul de aici.

Recrutarea este stricată. Iar de aici, startup-urile au cel mai mult de suferit pentru că ele au nevoie de cel mai mult talent, adică de persoane cu abilități potrivite pentru poziția respectivă și aliniată la valorile companiei.

Iar behavioural recruiting ajută companiile să aleagă oamenii potriviți, pentru că un talent pentru o companie, pe o poziție, nu înseamnă același lucru cu un talent pentru o altă companie pe aceeași poziție.

”O persoană greșită pe o poziție, mai ales în primele zile ale startup-ului, când nu sunt procese create, când ai nevoie doar de persoane care să construiască, poate efectiv să ruineze startup-ul”, ne spune cofondatorul Freya Sense.

Mai jos vă lăsăm un infografic cu detalii despre o industrie unde tehnologia poate interveni din nou pentru o schimbare înspre digitalizare.