Startup Leaders va fi o serie editorială în 2023 pe start-up.ro care va explica de ce digitalizarea și startup-urile pot avea o influență solidă asupra viitorului țării și nu numai. Startup-urile despre care povestim nu dezvoltă produse doar de dragul inovației, ci pentru că pot influența cu adevărat industrii.

În cadrul Startup Leaders vom selecta cele mai bune startup-uri care pot avea succes în următorii ani și cu ajutorul studiilor de caz vom arăta ce impact au asupra unor domenii ale economiei.

Există astăzi companii mici de tehnologie ce aduc o schimbare vizibilă în zona de comerț electronic, logistică, gaming, comunicare în companii, descoperirea de talente, învățare, marketing sau în comerțul tradițional. Companiile acestea sunt printre noi.

Cum vom face asta?

Vom discuta cu 10 startup-uri din România care reprezintă 10 nișe ce se pot schimba. Pe lângă studiile de caz și modul prin care acestea pot aduce modificări, vom publica infografii ce să explice pe larg, dar într-un mod vizual, schimbările aduse de tehnologie în acele industrii.

De asemenea, în 10 clipuri video scurte vom explica într-un limbaj simplu ce fac acele companii. Pentru ca distanța dintre utilizatorul obișnuit și digitalizare să nu mai fie atât de mare.

Partenerul start-up.ro în această inițiativă de simplificare a digitalizării pentru publicul larg este Google for Startups

“Ecosistemul de startup-uri e unul din motoarele principale ale inovației, contribuind la accelerarea dezvoltării economice a României. Misiunea Google for Startups este să susțină cat mai multe startup-uri locale cu soluții tehnice, know-how, dar și resursele necesare pentru a se extinde la nivel global.”, spune Dan Oros, Head of Marketing la Google & YouTube România.

De ce contează startup-urile?

Startup-urile din România sunt parte a digitalizării societății. Iar lumea lor nu mai este doar o zonă de noutate, ci de impact. Investițiile în startup-urile din România au trecut doi ani la rând de 100 de milioane de euro. De asemenea, multiple rapoarte numesc România un adevărat tigru al Europei care evoluează în ritm rapid.

Startup-urile sunt un catalist al creșterii economice, atât la nivel local, cât și global. Ele reușesc să producă valoare adăugată într-un ritm accelerat și aduc inovația acolo unde marile companii ar putea fi prea lente.

Poți urmări Startup Leaders în mai multe moduri: