Unul dintre mentorii de la care vei învăța în cadrul acestei ediții a taberei, care are loc la Hotel Royal din Poiana Brașov, este Dragoș Nicolaescu, un angel investor cu o experiență de peste 25 de ani în management, antreprenoriat și investiții.

La Startup Your Life, Dragoș va vorbi despre management și despre cum să crești o echipă.

Dragoș Nicolaescu este unul dintre cei mai cunoscuți angel investors de la noi. Totodată, oferă servicii de coaching, mentorat și consultanță. În ultimii 10 ani a făcut coaching cu peste 200 manageri pentru a-și îmbunătăți stilul de viață profesional, a mentorat peste 250 de antreprenori pentru a-și crea o primă afacere de succes și a investit în peste 50 de startup-uri locale și internaționale. Dragoș este și unul dintre consultanții de business listați pe BizTool.ro, un proiect powered by start-up.ro, platforma care face legătura între specialiștii români și antreprenori.

A fi antreprenor înseamnă să ai o pasiune nestavilită pentru învățarea continuă, acțiunea eficientă și găsirea de soluții

Înainte de workshop-ul său în care te va învăța cum să fii un manager mai bun, am aflat de la Dragoș câteva resurse prin care te poți educa în antreprenoriat.

”În primul rând, să știi ca a fi antreprenor înseamnă să ai o pasiune nestavilită pentru învățarea continuă, acțiunea eficientă și găsirea de soluții. Dacă nu îți place să citești, să studiezi, să analizezi, să aplici, să testezi, să măsori rezultatele și să îți schimbi acțiunile în functie de rezultatele obținute, mai bine îți cauți altceva de făcut”, afirmă mentorul Startup Your Life.

Tabăra de antreprenoriat Startup Your Life #5 – 5 motive ca să te înscrii

”Ai nevoie de metode, de activități, de cunoștințe, de principii, de atitudine. Am ajuns la concluzia că ține de caracter. Adică sunt lucruri care țin de respect, de niște comportamente indicate pentru antreprenori. În literatura de specialitate scrie că aceștia trebuie să fie solution oriented, problem oriented, action oriented. Asta să fie cumva în atitudine. Nu este vorba că nu au abilitatea de a învăța, dar nu au atitudinea, decizia fermă pentru această ocazie”, completează Dragoș Nicolaescu.

Totodată, în ceea ce privește stilul de management al antreprenorilor, recomandarea sa este ca aceștia să folosească tehnica de coach și să aplice un management responsabil, delegativ.

Tabăra de antreprenoriat Startup Your Life #5 - înscrieri deschise!

”Spre deosebire de managerul clasic, unde tu vii cu problema, eu găsesc soluția, eu iau decizia, tu acționezi, eu te controlez, folosirea tehnicii de coaching conduce la următorul rezultat: tu vii cu problema, împreună o analizăm, împreună găsim soluția, împreună luăm decizia. Împreună înseamnă că te conduc prin întrebări ca să găsești, să te gândești la mai multe soluții, să o alegi pe cea pe care vrei să o implementezi, să acționezi, să experimentei soluția timp de o lună, apoi ne întâlnim ca să discutăm și să vedem dacă rezultatul este cel dorit, ce a funcționat, ce nu a funcționat, să mai facem o reanaliză, dacă nu a funcționat. Acesta este managementul delegativ, responsabil”, afirmă Nicolaescu.

Folosirea tehnicii de coaching conduce la următorul rezultat: tu vii cu problema, împreună o analizăm, împreună găsim soluția, împreună luăm decizia

În sesiunile sale de coaching, Dragoș este adeptul metodologiei Lean Startup, pe care o vede ca fiind cea mai eficientă metodă de creare a unui startup de succes, deoarece permite validarea unei idei de afaceri cu un minimum de costuri și riscuri. Totodată, după cum spune chiar el, înainte de a porni la drum cu mentoratul unui antreprenor sau manager, aceștia primesc o listă de resurse pe care o au de parcurs ”ca să avem un limbaj și principii comune”.

Startup Your Life - resurse prin care te poți educa în antreprenoriat

Eric Reis – Lean Startup Methodology Principles

Paul Graham – How to Get Startup Ideas

Paul Graham – How to Start a Startup

Ash Maurya – Lean Canvas

Peter J. Thomson – Value Proposition Canvas

Marius Ursache – The Problem Statement Canvas for Startups and Innovation Teams

Founder Institute – How to Split the Equity Pie with Founders and Partners

Founder Institute – A Step-by-Step Guide to Recruiting Your First Team Members

Founder’s Personality Profiles – Take the basic BOSI Assessment for free at any time

Justin Wilcox – How to Interview your Customers

Rob Fitzpatrick – How To Do (And What To Expect From) Early-Stage Customer Development & Sales

SAAS Genius – 21 Most Important SaaS Startup Metrics

Y Combinator – Startup School

Tabăra de antreprenoriat Startup Your Life – cine sunt mentorii ediției cu numărul 5

Sam Altman – How to Start a Startup

Coursera – Barbara Oakley – Learning how to learn

Javelin – All-in-one Lean Startup and Customer Development software

StartupStash – A curated directory of tools and resources to build your startup

Bill Aulet – Disciplined Entrepreneurship Workbook

Paul Graham – How to fund a startup

Startup Your Life - ce înveți

Startup Your Life este o tabără intensivă, de 4 zile, organizată la Poiana Brașov și destinată antreprenorilor la început de drum și celor care visează la o schimbare în viața profesională – adică să renunțe la statutul de angajat pentru cel de antreprenor.

Vreme de 4 zile, într-un cadru restrâns, cu 25 de participanți, aducem speakeri de top, de la antreprenori cu experiență, până la specialiști din diverse domenii.

Înscrie-te aici ca să rezervi un loc. Poți să rezervi un loc timp de 3 zile înainte de plată sau poți plăti instantaneu cu cardul bancar online.

Organizăm workshop-uri de SEO, promovare online, marketing pe Facebook, dar și unele despre business modelling, juridic și pornirea eficientă a unei afaceri. La finalul taberei, participanții susțin o prezentare, pe echipe, în fața juriului format din antreprenori și membri ai echipei start-up.ro, iar cea mai bună idee de business primește premii. Ideile de business sunt trase la sorți în cadrul taberei, iar participanții sunt invitați să pună bazele chiar la Startup Your Life.

Vei învăța de la fondatori de business (de exemplu, Ioan Iacob, fondatorul Qualitance, una dintre cele mai importante firme de IT din București, Marian Hurducaș, fondatorul Necktie Agency, Alexandru Neștian, fondatorul iTux), de la manageri (Irina Scarlat, country manager Revolut România, Roxana Magopeț, marketing & PR manager Fan Courier), și de la consultanți de business experimentați (Dragoș Nicolaescu este angel investor și are o experiență de peste 25 de ani în management și antreprenoriat) care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a-ți dezvolta de la zero afacerea.

Tabăra de antreprenoriat Startup Your Life #5 - înscrieri deschise!