Recent, Uber și Lime au stabilit un parteneriat prin care utilizatorii Uber pot să închirieze trotinete electrice prin intermediul aplicației. Acum, startup-ul de ride-sharing a lansat propriul serviciu de trotinete electrice în California, Statele Unite, scrie Engadget.

Astfel, începând cu luna octombrie, cei din Santa Monica vor putea să folosească aplicația Uber pentru a închiria trotinetele Jump pentru plimbări rapide prin oraș. Uber a cumpărat startup-ul de trotinete și bike-sharing JUMP în luna aprilie și se zvonea că ar fi plătit 200 de milioane de dolari. Ulterior, Dara Khosrowshahi, CEO-ul Uber, a anunțat că serviciul de bikesharing va ajunge și în Europa în următoarele luni.

Serviciul Uber funcționează similar cu cele ale competiției, astfel că trotinetele sunt deblocate prin scanarea unui cod QR. Diferența este că acestea nu pot fi parcate oriunde, întrucât Uber a creat zone special amenajate. Prețul închirierii pornește de la 1 dolar și continuă cu 15 cenți per minut.

Lansarea făcută de serviciul de ride-sharing face parte din strategia Uber de a deveni un Amazon în transporturi. CEO-ul Dara Khosrowshahi a declarat: „Scopul nostru este să devenim un magazin unic pentru toate nevoile voastre de transport și livrare, astfel încât telefonul să vă poată înlocui mașina personală”.