Uniunea Europeană va investi 20 de milioane de dolari în fondul Israel Cleantech Ventures (ICV), concentrat pe zona de clean-tech. Investiția a fost făcută prin Fondul European de Investiții (FEI), în cadrul programului european de cercetare și dezvoltare Orizont 2020. Prin acest program, UE vrea să-și asigure competitivitatea globală prin cercetare intensă și inovare, scrie chinadaily.com.cn

Banii pentru investiție vin din fondul InnovFin, brațul financiar al inițiativei Orizont 2020. Acest acord este văzut de către oficialii UE ca fiind unul benefic pentru ambele părți implicate, întrucât contribuie la bunăstarea cetățenilor israelieni și europeni. Investiția urmează să sprijine financiar proiectele early-stage care se concentrează pe sustenabilitate, unul dintre obiectivele Fondului European de Investiții.

Contribuția Israelului la dezvoltarea industrială în cadrul programului Orizont 2020 va însuma 1,1 miliarde de euro, potrivit Autorității Israeliene pentru Inovare.

Israel este considerat a fi unul dintre cele mai importante hub-uri la nivel mondial, cu peste 10.000 de startup-uri fondate în ultimii 20 de ani, unele dintre care au fost vândute către Google, Intel și Facebook. În prezent, sunt peste 5.800 de startup-uri în Israel, iar aproximativ 1.000 apar în fiecare an, menționează publicația.

Lecția despre startup-uri a Israelului am scris-o pe start-up.ro, într-un rezumat care explică de ce Israelul poate să dezvolte un ecosistem sănătos. Și tot aici poți să citești despre finanțările din țara care a dat programul Start-up Nation.

Israel este un lider în inovație în mai multe domenii. De curând, a anunțat un program național pilot de tip Start-up Nation pentru startup-uri din zona de sănătate digitală, iar în același timp dă o lecție despre prezentul și viitorul securității online.

Scopul programului Horizon 2020 este de a le oferi antreprenorilor inovatori din Europa o șansă de a-și pune în practică ideile. Dacă ești de părere că finanțarea europeană este una dintre cele mai potrivite surse pentru a-ți susține afacerea, poți completa acesta chestionar pentru a vedea dacă îndeplinești criteriile de eligibilitate necesare pentru a primi finanțare prin programul Horizon 2020.

Foto credit: TLFurrer / Deposit Photos