“Tot mai multe business-uri de retail si servicii sunt puternic impactate economic în această perioadă. Dorim să ne adaptăm situației și căutăm să oferim produsele noastre având siguranța tuturor pe primul loc.”, a spus Alexandru Alecu, CEO Videt.

Optica rămâne accesibilă știind că sănătatea oculară nu poate aștepta. În această perioadă, utilizatorii de ochelari sau lentile de contact pot face achizițiile necesare în online. În ultimele 2 săptămâni, Videt a accelerat procesul de îmbunătățire al platformei pentru a fi accesibilă tuturor clienților.

Pentru că online-ul a devenit singura opțiune de achiziție, livrările și retururile pentru orice comandă de ochelari de vedere de la Videt vor fi gratuite.

„Depunem eforturi pentru ca orice comandă de ochelari de vedere cu prescripție personalizată să fie fără riscuri.", ne-a transmis Alexandru Alecu.

Retur gratuit pentru ochelari de orice fel

În această perioadă, pentru toți ochelarii de vedere, chiar și pentru cei cu lentile progresive, de soare cu dioptrii sau fotocromatice, echipa Videt oferă retur gratuit timp de 30 de zile de la primirea comenzii, chiar dacă aceste produse au fost realizate pe comandă specială.

Încerci ochelarii cu realitatea augmentată

Pentru că ne aflăm în izolare, opțiunea VR este “oglinda din showroom-ul virtual” prin care putem proba orice pereche de rame. Ochelarii preferați sunt vizualizați printr-un try on video care afișează live modul în care ochelarii arată pe fața oricăruia dintre noi.

Tehnologia disponibilă este AR - realitate augmentată și, suprapune obiecte 3D (ramele dorite) peste imagini reale (fața utilizatorului) astfel încât senzația devine palpabilă.

„Ne bucurăm să dispunem de această tehnologie în această perioadă în care online-ul este singura sursă de probare a ramelor dorite. Așdar, dacă stăm în fața unui desktop sau pe alte gadgeturi cu sistem de operare Android, putem proba cum ne-ar sta cu orice ramă din magazin.” - Alexandru Alecu

Măsurarea distanței pupilare cu ajutorul tehnologiei

”În ultimii 2 ani, la nivel de grup, am investit foarte mult în tehnologia necesară pentru a face achiziția online de ochelari cât mai ușoară și fără riscuri. Pe lângă probarea ramelor online, chiar în această săptămână am lansat și în România un instrument online de măsurare a distanței pupilare, clienții având nevoie doar de o cameră web sau un smartphone cu cameră.” a declarat Alexandru Alecu, CEO Videt.

Întrucât consultația optometrică este greu accesibilă în aceste zile, Videt încurajează clienții care au pierdut rețeta și au nevoie urgentă de ochelari să trimită ochelari de vedere vechi pentru a fi analizați și indentificați parametrii necesari pentru o nouă pereche.

100 de perechi de ochelari pentru doctori

Videt s-a alăturat altor afaceri la nivel mondial în lupta stopării pandemiei prin donarea a 100 de perechi de ochelari de vedere sau lentile de contact cadrelor medicale aflate în prima linie de luptă împotriva pandemiei.

„Dorim să ne alăturăm celor care au ales să doneze și astfel să venim în ajutorul cadrelor medicale care duc greul în aceste zile. Căutăm încă metode prin care să realizăm acest lucru”, a transmis Alexandru Alecu.

Pentru a ne proteja vederea în această perioadă în care rezolvăm responsabilitățile de la muncă în online, oftalmologul Videt ne recomandă să utlizăm lentile speciale pentru protecție PC.

„Asigurați-vă sănătatea ochilor cu lentilele cu filtru de calculator. Tot mai multe persoane se confruntă cu senzația de arsură a ochilor, vedere încețoșată și chiar dureri de cap. Pentru a combate aceste simptome de tensiune oculară, recomand utilizarea unor ochelari cu filtru de calculator care protejează vederea în perioada această de expunere crescută în digital.”, susține doamna doctor Cristina Ciucă, medic specialist oftalmolog la optica Videt.


Coronavirus: citește mai multe despre inițiativele luate de companiile private și cele civice în această perioadă: