Conform informațiilor transmise start-up.ro, săptămâna trecută au fost cu 50-70% mai multe înregistrări de companii față de săptămânile anterioare. „Mai mult, conform datelor noastre, în nicio altă săptămână nu am avut atât de multe înregistrări de companii noi, acestea fiind cu 20% mai multe decât următoarea cea mai bună săptămână de până acum, consemnată la un moment dat în 2019”, au spus reprezentanții NETOPIA.

De asemenea, în contextul răspândirii tot mai accelerate a noului coronavirus, NETOPIA Payments a pus la dispoziția magazinelor și companiilor mici fără experiență anterioară în domeniul vânzărilor online, care au nevoie de sprijin pentru a-și putea desfășura activitatea, o soluție rapidă de plată cu cardul online și integrare tehnică gratuită, prin intermediul unui link de plată. Soluția nu necesită implementare propriu-zisă pe site, iar link-ul poate fi trimis clienților finali prin e-mail, SMS, în pagina de plată sau prin canale de Social Media.

„În ansamblu, tranzacțiile cu cardul nu au înregistrat fluctuații semnificative față de lunile anterioare, dar asta nu înseamnă că anumite companii sau segmente nu au avut scăderi majore în această perioadă, care au fost compensate de creșteri substanțiale în alte segmente”, au mai spus reprezentanții NETOPIA pentru start-up.ro.

Valoarea medie la cumpărărurile făcute în lei a crescut cu aproximativ 20%, în timp ce a scăzut la euro, mai ales că cele mai multe tranzacții în euro se efectuau în turism, domeniu foarte afectat în această perioadă.

„În această perioadă în care asistăm la o migrare în online a unui număr tot mai mare de comercianți și servicii care până acum mizau doar pe mediul offline, echipa NETOPIA Payments este operațională și 100% dedicată implementării soluției de plată tuturor comercianților de încredere care doresc să ofere clienților și utilizatorilor lor posibilitatea de plată online cu cardul. Lucrăm în permanență la automatizarea și optimizarea fluxurilor de implementare, astfel încât procesul de la deschiderea contului în platforma noastră și până la prima plată să fie cât mai rapid”, a spus Antonio Eram, CEO și fondator NETOPIA Payments.

„E o perioadă de maximă vulnerabilitate în rândul populației, iar unii încearcă să profite de această situație. Lucrăm în permanență pentru a menține cel mai ridicat de nivel de securitate în ceea ce privește plățile online, atât pentru comercianții cât și pentru cumpărătorii de bună credință, și vom lupta alături de autorități împotriva înșelăciunii și evaziunii fiscale.” a declarat Antonio Eram, CEO & Founder NETOPIA Payments.


Coronavirus: citește mai multe despre inițiativele luate de companiile private și cele civice în această perioadă: