Implementarea acestor idei de afaceri mici nu ar necesita o investiție substanțială, nu ți-ar ocupa prea mult din timpul destinat studiului (sau petrecerilor) și, cine știe, s-ar putea dovedi că se pot transforma într-un business de viitor și după terminarea facultății.

Iată câteva idei de afaceri mici pe care le poți începe din studenție.

Pet sitter

Dacă îți plac animăluțele, îți dorești să-ți petreci timpul jucându-te cu ele dar nu ai loc în camera de cămin și pentru o pisică ori un câine, și mai vrei să strângi și niște bani în plus, ai putea să-ți iei angajamentul că vei avea grijă de animalele de companie ale oamenilor care-și petrec foarte multe ore la job, ori care pleacă în vacanță.

Ca pet sitter ar trebui să faci vizite la domiciliul clienților care au animale de companie (dacă nu preferi varianta în care ei le aduc la tine), să le hrănești și să le plimbi.

Ai putea lua exemplul Claudiei Goga, fondatoarea CareToPets, o platformă care oferă oferă servicii de pet sitting. A început business-ul în România, însă, de curând, a preluat un competitor din Ungaria și a extins serviciile platformei și în afara granițelor. Poți afla povestea ei aici.

Dacă vrei inspirație și cunoștințe mai bune pentru dezvoltarea antreprenorială, hai cu noi la tabăra Startup Your Life, între 11 și 14 octombrie.

Idei de afaceri mici – servicii de livrare

De la serviciile de livrare ale marilor retaileri românești precum eMAG, la platforme precum Glovo, care livrează orice, sau Uber Eats, care livrează mâncare, piața românească de profil nu duce lipsă de afaceri pe această nișă. Asta nu înseamnă, totuși, că nu ai mai avea și tu loc.

Dacă ai permis de conducere și o mașină, de principiu cam poți începe să livrezi produse pentru cei care nu au timp să se mai ducă singuri la cumpărături, ori nu pot să plece la plimbare prin magazine. Ai putea descoperi că este un început de business cu foarte mare potențial.

Idei de afaceri mici – 5 startup-uri pe care le poți lansa rapid

Organizare evenimente

Crezi că ești super organizat și poți respecta termene limită? În acest caz, ai putea să-ți găsești o pasiune pentru organizarea de evenimente și să o transformi într-o afacere mică, numai bună de început în studenție.

Până să ajungi la clienți mari, precum companii, ori diverse alte organizații, ai putea începe prin a organiza evenimente pentru facultatea ta sau pentru colegi.

Afaceri cu bani puțini: ce poți începe cu o investiție de sub 1.000 de dolari

Dacă vrei inspirație și cunoștințe mai bune pentru dezvoltarea antreprenorială, hai cu noi la tabăra Startup Your Life, între 11 și 14 octombrie.

Idei de afaceri mici – DJ

Nu cred că există vreo persoană căreia să nu-i placă muzica. Și vedem cât de apreciate sunt festivalurile care au loc la noi pe toată perioada verii. Dacă visezi să ajungi să câștigi vreodată la fel de mulți bani ca Armin van Buuren, și ai skill-urile necesare, ai putea face o mică afacere din pasiunea ta de a fi DJ.

La fel, până să ajungi să fii cunoscut, ai putea mixa la petrecerile organizate de facultate sau de fostul tău liceu (balul bobocilor este întotdeauna o bună rampă de lansare).

Idei de afaceri la 18 ani - ce să faci ca să ai bani de festivaluri

Ghid turistic

De obicei, orașele universitare sunt și atractive din punct de vedere turistic. Așa că, o idee bună pentru o mică afacere pe care o poți începe în studenție este de a te transforma în ghid pentru turiștii care vor să descopere orașul în care locuiești. Dacă ești și un povestitor talentat, te simți bine în compania oamenilor și îți place să te plimbi, sfatul nostru este să îți iei inima în dinți și să faci din asta o afacere mică.

Idei de afaceri mici: ce poți începe cu o investiție de sub 5.000 $

Dacă vrei inspirație și cunoștințe mai bune pentru dezvoltarea antreprenorială, hai cu noi la tabăra Startup Your Life, între 11 și 14 octombrie.