„Traversăm o perioadă dificilă, în care solidaritatea și proactivitatea au un rol cheie în depășirea crizei. Echipa noastră lucrează de acasă cu aceeași dedicare misiunii noastre: contribuim în mod activ la dezvoltare, susținând accesul organizațiilor la surse de finanțare și oferind sprijin pentru implementarea proiectelor”, au scris cei de la fonduri-structurale.ro.

Ce tip de ajutor pot oferi în această perioadă:

  • Echipa Fonduri Structurale a transmis MFE și MLDPA disponibilitate pentru identificarea celor mai bune soluții pentru implementarea Coronavirus Response Investment Initiative – propusă de Comisia Europeană
  • Pregătesc propuneri cu privire la măsurile de sprijin care trebuie luate de autorități pentru startup-urile finanțate prin fonduri europene
  • Sunt activi în grupurile de lucru și în comunitățile de profesioniști care transmit propuneri de soluții către autorități (Romanian Business Leaders, Coaliția pentru Dezvoltarea României)
  • Au pregătit o sinteză a oportunităților de finanțare nerambursabilă deschise la acest moment/care se vor deschide în următoarele luni pentru 3 categorii de beneficiari: companii private, ONG-uri și autorități/instituții publice.
  • Oferă gratuit din timpul și know-how-ul lor celor interesați să aplice pe una sau mai multe din liniile de finanțare, prin mini-sesiuni online 1:1 de consultanță inițială. Programează-te aici.

Dintre oportunitățile de finanțare disponibile acum, ele sunt împărțite pe mai multe categorii.

  1. Pentru companii private, poți intra aici pentru a vedea oportunitățile de finanțare disponibile în momentul de față.
  2. Pentru ONG-uri sunt mai multe linii deschise care sunt accesibile aici.
  3. Pentru autorități și instituții publice fonduri sunt disponibile aici.

Coronavirus: citește mai multe despre inițiativele luate de companiile private și cele civice în această perioadă: