Măsura vine ca urmare a ordinului dat de autorități prin care se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate, pentru o perioadă de 14 zile.

La momentul actual, Medicentrum oferă acces la peste 120 de specialiști care acoperă toate specializările medicale, numărul medicilor urmând să devină aproape dublu în zilele viitoare - mai mult de 100 de medici vor deveni activi în platformă.

Citește și despre faptul că Medicentrum a fost pusă la dispoziția doctorilor de la spitalul Colentina.

„Telemedicina a fost dintotdeauna o soluție pentru medici și pacienți, dar acum, în această situație excepțională, este singura soluție. Cu cât mai mulți oameni se vor obișnui să o folosească, cu atât ea va ușura viețile pacienților și a medicilor din România. Suntem pregătiți să primim pacienți de la distanță cu orice tip de întrebare sau afecțiune, iar cazurile care necesită consultație de urgență vor fi direcționate către unitățile care îi pot ajuta. Ne asigurăm pacienții că vor fi puși în contact cu medici excepționali, din întreaga țară, care se vor dedica 100% cazurilor care le sunt atribuite”, a declarat dr. Horațiu Ioani, fondator Medicentrum.

Medicentrum așteaptă pacienții cu nevoi non-urgente, din toată țara, să acceseze serviciile la distanță oferite. Timpul mediu de răspuns în acest moment pentru orice solicitare este de 36 de ore. Prețul pentru o evaluare medicală variază între 50 lei și 350 lei, în funcție de specializarea medicală dorită. Vorbim doar de evaluări, nu de scheme de tratament sau alte aspecte care pot fi făcute doar la doctor.

Un pacient va primi îndrumarea către un specialist de la medicul său de familie. Dacă el nu are un medic de familie sau nu îl poate contacta, pe Medicentrum poate găsi un medic de familie care sa îl consilieze.

Telemedicina sau evaluarea medicală la distanță este soluția când problema medicală nu necesită o consultație la cabinet. Dacă medicul din cadrul platformei decide că un pacient trebuie totuși să fie consultat la cabinet, îl va îndruma personal către locul potrivit, în acest context epidemiologic.


Coronavirus: citește mai multe despre inițiativele luate de companiile private și cele civice în această perioadă: