JSTOR are materiale gratuite în mod normal, dar acum a făcut mare parte din resursele sale disponibile publicului larg, pe măsură ce universitățile și-au suspendat cursurile, iar bibliotecile tradiționale sunt și ele închise în această perioadă când trebuie să stăm acasă.

Baza de date are peste 6.000 de materiale de tip ebook gratuite și peste 150 de reviste științifice. JSTOR anunță că lucrează la extinderea bazei de date gratuite în această perioadă. Conținutul gratuit poate fi accesat fără un cont al universităților care lucrează în mod normal cu platforma. Cei care nu aveau cont înainte o pot face acum în mod gratuit. JSTOR a făcut clarificări că nu tot conținutul e gratuit, ci mare parte din el.

JSTOR a anunțat că a actualizat mare parte din conținut și e disponibil fără cont până pe 30 iunie 2020.

„Lucrăm cu publisherii să punem la dispoziția publicului peste 20,000 de cărți fără costuri pentru instituțiile academice și școlile înscrise. Sunt din ce în ce mai multe cărți disponibile”, au spus cei de la JSTOR.

Detalii despre resursele oferite de JSTOR în această perioadă cauzată de noul coronavirus poți citi la acest link.

Cambridge și Oxford și-au deschis librăriile online publicului până acum, decizia fiind până la final de mai. Accesul la acestea permite studierea a peste 700 de manuale.

Poți accesa JSTOR Open Acces la acest link.


Coronavirus: citește mai multe despre inițiativele luate de companiile private și cele civice în această perioadă: