G Suite for Education este un compendiu de unelte de la Google care pot fi folosite de profesori pentru a preda de la distanță. Acestea includ Gmail, Google Drive, Google Calendar, Google Classroom și Google Forms. Uneltele erau disponibile și până acum, dar Google a vrut să clarifice lucrurile mai bine cu un site dedicat pentru România.

G Suite for Education este o colecție de aplicații care oferă acces gratuit la funcțiile educaționale esențiale (crearea lecțiilor online, formarea și gestionarea clasei, schimbul de fișiere etc.).

Pentru a vă putea înregistra școala ca să folosiți unelte de studiu de la distanță poți înscrie școala ta la acest link.

De asemenea, pe site-ul publicat de Google profesorii vor găsi ghidul de predare de acasă, vor afla cum să predea mai bine de la distanță, dar cum să folosească Google Docs pentru documente, Google Sheets pentru tabele, Google Slides pentru prezentări și Google Meet pentru conferințe video.

Ghidul de predare de acasă e disponibil și în documentul de la finalul acestui articol pentru cine dorește să-l studieze și să capete idei chiar dacă nu este profesor.


Coronavirus: citește mai multe despre inițiativele luate de companiile private și cele civice în această perioadă:

Download_Predarea de acasă - Ghid pentru profesori by start-up.ro on Scribd