Săptămâna de antreprenoriat pentru liceeni

iXperiment introduce un nou program în România: iXweek le propune liceenilor să ia parte la o săptămână de antreprenoriat, în cadrul căreia vor avea șansa să se conecteze cu antreprenori de la nivel național, să își exploateze creativitatea într-un mod interactiv și, cel mai important, să se distreze si să lege noi prietenii cu alți antreprenori tineri.

Read More

Gecad Ventures – grupul fondat de Radu Georgescu se transformă

După mai mult de 20 de ani de la lansarea primului proiect antreprenorial, Gecad anunță cea mai recentă etapă a transformării sale: grupul de companii IT s-a metamorfozat în ultimii ani într-un fond de investiții, iar acum devine oficial Gecad Ventures, având atât o identitate nouă, cât și un site de prezentare actualizat.

Read More

Știrile zilei – Cum să-ți omori startup-ul în 18 pași siguri

Cât de mult poate să crească un startup? Slack a fost campionul anului 2015 și a ajuns la 1,25 de milioane de clienți plătitori, dar investitorii sunt îngrijorați pentru că produsul nu reușește să atragă mai mulți clienți și mai rapid. Știrile zilei vorbesc azi și despre noua consolă Nintendo, despre cum să îți ucizi startup-ul și despre posibilitățile deschise de realitatea virtuală.

Read More

#StartupDictionary – Ce înseamnă scalabilitatea?

Scalabilitatea e un termen de care auzi des atunci când vine vorba de un startup. L-am întrebat pe Mihai Sfrijan, fost șef al studioului King România și fondator al Notic Games despre ce înseamnă să fii scalabil. Acesta e visul oricărui fondator și trebuie să o faci foarte rapid. Urmărește video-ul din seria #StartupDictionary, realizată în parteneriat cu How to Web.

Read More

#Utile – Cablul care te rezolvă de suferința noului iPhone 7

iPhone 7 și iPhone 7 Plus au renunțat la mufa de căști, ceea ce a dus la nemulțumirea unor oameni. Cu toate acestea, există deja soluții de la startup-uri din afară. În loc de un program, azi la #Utile vă recomand o … mufă, care îți readuce iPhone-ul la starea de dinainte.

Read More

200 de startup-uri tech nominalizate la finala națională a competiției Global Startup Awards

Pe data de 7 noiembrie Impact Hub Cluj-Napoca găzduiește finala națională a competiției Global Startup Awards. Programul se bucură de un real succes în România, nu mai puțin de 200 de startup-uri tech fiind nominalizate în cele 12 categorii de premii, printre care se numără și Startup-ul anului, Investitorul anului, Cel mai bun spațiu de co-working sau Cel mai bun program de accelerare/incubare.

Read More

200.000 de euro pentru un complex de Squash în București

Mulți dintre noi neglijăm sportul, în general. Toți din alte considerente: din lipsa timpului, din cauza sedentarismului, sau pur și simplu nu suntem obișnuiți cu o viață activă. Sau poate ne e pur și simplu lene. Ne-am propus să găsim totuși locurile în care poți ieși să faci mișcare, în București, și să vorbim cu afaceriștii din spatele lor, să vedem care sunt provocările pe care trebuie să le depășească pentru ca astfel de business-uri să fie profitabile.

Read More

#StartupDictionary – Ce e și ce nu e un startup?

Te-ai întrebat vreodată ce e și ce nu e un startup? Auzi termenul ăsta de multe ori, chiar și site-ul nostru se cheamă așa. Începem proiectul #StartupDictionary cu o explicație a cuvântului startup, oferită de Bogdan Iordache, fondator al How to Web și Tech Hub București.

Read More

Știrile zilei – 17 octombrie – A fi sau a nu fi tuns de o dronă

Guvernul SUA a interzis oficial telefoanele Samsung Note 7 la bordul tuturor aeronavelor, Peter Thiel a donat o sumă frumușică pentru campania lui Donald Trump, iar un tip a aflat pe propria piele că nu e cea mai bună idee să folosești o dronă pe post de frizer personal. Astăzi, în știrile zilei.

Read More

Mic tratat de automanipulare

Sunt unul dintre așa-zișii tineri frumoși și liberi de care râd liderii politici ai timpurilor actuale și trecute. Am fost în piață, am urmărit protestele, sunt și hipster. Mă încadrez în toate categoriile de care se poate râde la Antena 3 sau România TV. Și pentru că am observat că manipularea e atât de ușor de făcut, am zis să o explic folosindu-mă pe mine drept cobai. Urmăriți-mă cu atenție.

Read More

Tânărul care s-a folosit de ultimul salariu ca să-și deschidă afacerea la care visa

Nu mai este o noutate pentru bucureșteni că mersul pe bicicletă începe să prindă din ce în ce mai bine în Capitală și nu numai. În jurul acestui fenomen importat din Vest au răsărit, inevitabil, în ultimii ani, o multitudine de business-uri adiacente care se ocupă să îți asigure o experiență pe două roți cât mai plăcută. De la service-uri, la vopsitorii, la ateliere mobile, întreprinderile pornite de pasionați ai pedalatului caută să suplinească rolul ofertei într-o piață în care cererea e din ce în ce mai mare.

Read More