Cum să îți transformi ideea de afaceri într-un startup. Musk vrea să ducă oameni la plimbare în jurul Lunii [Știrile zilei – 28 februarie]

Știrile acestei dimineți ne aduc informații despre modul în care inteligența artificială va afecta afacerile în acest an. Tot la știrile zilei am aflat câteva moduri în care putem să ne transformăm ideile în startup-uri, să ne monetizăm hobby-urile, dar și cum să facem afaceri dacă suntem puțin mai introvertiți. Samsung vrea ca întreaga noastră viață să se desfășoare în realitatea augmentată, iar Mozilla, părintele Firefox, a achiziționat aplicația de reading Pocket.

Read More

Lenovo la MWC 2017 – toate lansările chinezilor

Lenovo a prezentat în cadrul Mobile World Congress (MW) 2017 portofoliul de produse noi. Printre noutățile pe care compania dn China le aduce pe piață în acest an se numără dispozitivul detașabil Miix 320, două dispozitive convertibile mobile puternice, Yoga 720 și 520 și patru tablete din familia Tab 4.

Read More

Lanțul de restaurante Divan, vândut unui fond de investiții turcesc

După opt ani în care a dezvoltat afacerea de familie Divan Group, Andrei Iușut a decis să vândă toate operațiunile unui fond de investiții turcesc la începutul anului 2017. Suma tranzacției, confidențială, acoperă valoarea celor trei branduri dezvoltate: Divan și rețeaua fast food Divan Express, Meze Taverna și Kuzina, toate plasate în zona centrală a Bucureștiului.

Read More

Nokia 3310, prietenul nostru imaginar. Și himera fără rezultat…

Nokia a lansat aseară la Mobile World Congress 2017 patru telefoane noi. De fapt, trei telefoane noi și un remake. Nokia 3, Nokia 5 și Nokia 6 sunt terminale cu Android, pe când Nokia 3310 este o reactualizare a celebrului 3310, care a rămas în legendă ca unul dintre cele mai populare telefoane din lume, dar și unul foarte rezistent. Eu nu cred în această relansare, chiar dacă lumea e entuziasmată. Voi detalia de ce.

Read More

Incubatoare în care îți poți crește startup-ul. Nokia 3310 se întoarce în viețile noastre [Știrile Zilei – 27 februarie]

Începem această săptămână în forță, cu informații fierbinți de la Barcelona, acolo unde se desfășoară ziele acestea Mobile World Congress (MWC). Nokia și-a prezentat, din nou – cred că așa este corect – telefoanele mobile 3310. Vin cu un facelift, costă vreo 50 de dolari și poți juca Snake. La știrile zilei am aflat detalii despre câteva incubatoare care te pot ajuta să îți crești startup-ul și câteva moduri în care poți să îți dezvolți afacerea. Am găsit și un material cu 10 lecții pe care unele dintre cele mai inovatoare companii ale lumii ne-au învățat de-a lungul unui deceniu, am aflat cum arată noile tablete Samsung și că programul de inteligență artificială al Microsoft a învățat să codeze.

Read More

România Start-Up Nation – lista codurilor CAEN eligibile în program

Proiectul România Start-Up Nation își propune să creeze 10.000 de noi firme, prin finanțări de până la 44.000 de euro. Start-Up Nation a atras interes din partea antreprenorilor, dar și critici din piață. Guvernul a publicat și lista codurilor CAEN eligibile în program, pe care le poți consulta mai jos.

Read More

Zece tehnologii inovatoare pe care să îți dezvolți startup-ul în 2017

Dacă ai un startup în zona de tech, sau te gândești să te lansezi în afaceri cu vreun produs (sau serviciu) care să vină cu o abordare total diferită față de ceea ce oferă companiile de pe acest segment în acest moment, sunt sigură că ai vrea să afli care sunt cele mai fierbinți și inovatoare tehnologii pe care să le ai în vedere ca să îți dezvolți startup-ul în acest an.

Read More

Cum să îți validezi afacerea fără să cheltui vreun ban

Înainte de a te apuca de muncă ar fi bine să confirmi faptul că startup-ul tău chiar rezolvă o problemă, sau vine în întâmpinarea unei nevoi reale a oamenilor. Și că viitorii tăi clienți chiar vor fi dispuși să te plătească. Iar ca să-ți validezi afacerea există două modalități extrem de ieftine.

Read More

Ei nu au visat

Există vreo legătură între fotbal și un startup? Sportul acesta, care naște atât de multe pasiuni, pare, de cele mai multe ori, doar o fabrică de făcut bani. Dar, uneori, ne amintim că la mijloc e multă muncă, pasiune și noroc. Un moment de serendipitate care duce la succes. Din acest motiv, fotbalul e uneori ca un startup. Și nu a existat un startup mai frumos decât Leicester City – campioana Angliei anul trecut. Au venit de nicăieri, au luat titlul, iar anul acesta se chinuie. Sunt pe locul 17 în Anglia, la limită să fie eliminați și din Liga Campionilor. Antrenorul Claudio Ranieri a fost demis aseară.

Read More